Zoektocht

Na de ex-mod 110 V8 verruild te hebben voor een 110 TD5 vanwege rij-comfort, aantal zitplaatsen en offroad mogelijkheden denk ik te weten wat ik wil…. Maar niets is zeker wanneer je met het “Land Rover virus” besmet bent geraakt. En nu wil ik back2basic: een expeditie Land Rover bouwen die met minimale middelen te onderhouden is.

Waaraan moet X voldoen?
– Diesel
– Zo min mogelijk electronica
– Simpel te onderhouden
– Zo laag mogelijke vaste kosten

Dan kom je dus al snel op een belastingvrije auto die bij voorkeur in “dienst” heeft gezeten. Een ex-mod dus… Een 130 tdi van voor 1997 (zakelijk voordeel) is ook een mogelijkheid maar deze zijn schaars en veelal voorzien van hoge km-standen.

De voordelen van een ex-mod:
– Goed onderhouden
– Er zitten weinig opties op
– Alles wat het nog doet in de auto is bullit-proof  (als het leger het niet heeft kunnen slopen 😉 )
– Niet zonde om compleet te verbouwen

Het Project:
Wanneer de basis auto gekocht is gaat ie uit elkaar. Totdat er een “rollend chassis” inclusief aandrijflijn in de garage staat.  Het bulkhead krijgt een maximale anti-roest behandeling en al het plaatwerk wordt voorzien van een vers kleurtje. Het chassis krijgt ook een intensieve anti-roest behandeling. De volgende fase is de inbouw van  een tdi motor als die er nog niet in zit. Voordat die motor er in gaat wordt ie uit elkaar gehaald en indien nodig gereviseerd. Ook de v-bak en tussenbak ondergaan het zelfde lot.

The search begins …

Update: Een One Ten Tithonus is op 23 september 2011 aangeschaft bij Ron Bolleboom.