Werkende 200tdi

De afgelopen week samen met Michael de laatste hand gelegd aan het motorblok en de oliekoeler aangesloten op de versnellingsbak. Na het vullen van alle vloeistoffen en het ontluchten van de remmen was het woensdagavond zo ver. De motor kon gestart worden, een spannend moment. Doet ie ‘t of niet? Lekt er ergens iets, het blijft een Land Rover natuurlijk.. 🙂 Na een paar kleine aanloop problemen (ontluchten hogedruk leidingen) en het eerst opbouwen van oliedruk in de turbo kwam de motor tot leven. Eerst op 2 daarna op 3 cilinders. Dit werd veroorzaakt doordat een van de hoge druk leidingen lekte, cilinder 4 deed niet mee. Uiteindelijk hebben we de leidingen vervangen door een set van een oude motor omdat de Britpart set die ik gekocht had niet dicht te krijgen is. Maar daarna starte de motor vlot en liep erg mooi, zonder roet of rook.

Hier nog een filmpje van de draaiende motor. (duurt even voor ie geladen is)

This entry was posted in Nieuws, Tithonus. Bookmark the permalink.