Versnellingsbakken eruit

Vandaag zijn de versnellingsbakken uit de One Ten getakeld en van elkaar afgehaald. Tot vanavond ging ik er van uit dat de R380 (hoofdbak) prima in orde was, deze lekte niet en ook de olie die eruit kwam was niet zwart gekleurd o.i.d. Maar de output shaft geeft reden tot het bij stellen van mijn idee over de staat van de bak.

De olie die uit de LT230 (tussenbak) kwam zag er ook nog goed uit en rook ook niet verbrand. Deze tussenbak gaan we de komende weken reviseren en voorzien van een 1.4 gearset.

Op onderstaande foto’s is te zien hoe we de bakken uit de auto hijsen en hoe de output shaft erĀ  uit ziet. Ook de olie aftapplug van de tussenbak laat mooi zien waarvoor er een magneet in zit. Niets schokkends: het is ijzervijlsel dat door de olie en het magnetische klontert. Er zaten geen grote brokken o.i.d. in.

 

This entry was posted in Nieuws, Tithonus. Bookmark the permalink.