Eerste zoekdag

Vandaag naar een kijkdag van de Vebeg geweest. De Vebeg is de Duitse variant van de dienst der Domeinen in Nederland. Daar wordt dus van alles en nog wat verkocht uit naam van de overheid. Naast in beslag genomen goederen ook ex-leger materiaal.

Vandaag was de kijkdag voor de veiling die op 20 september a.s. sluit. In deze veiling zitten ook 91 Land Rover Defenders, allemaal hard-/softtops in de maten 90 en 110. Deze auto’s zijn van het Britse leger afkomstig en veelal in Duitsland gestationeerd geweest. De bouwjaren varieren in deze veiling van 1985 t/m 1995.

Er staat qua kwaliteit van alles en nog wat tussen, van erg slecht tot heel netjes. Iedereen die komt kijken loopt met lijstjes of hele boekwerken waarop de staat van (vooraf) geselecteerde auto’s afgevinkt kan worden. Overal zie je mensen in en vooral onder Land Rovers. Proefrijden is er niet bij, starten mag je de auto’s wel.

De veiling is blind, oftewel niemand weet wat er al geboden is op een artikel. Ik ga ook een bod uitbrengen dus wie weet ben ik half oktober weer in het bezit van een Defender.

This entry was posted in Land Rover links and tagged . Bookmark the permalink.